Ati Radeon HD4200 onboard, on AsusM4A785TD-V EVO motherboard, not working

You can ask for help with video cards, tv cards, dvb, monitors, webcams, digital cameras and software related to these devices, here. Tutorials about these devices can be posted here, too.
Message
Author
User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4191
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

#31 Postby Eadwine Rose » Sun Sep 12, 2010 3:34 pm

Thanks Kmathern, but I can't use those, 1200 goes over the max vertical of this screen (the resolution given is the max).
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 9090
Age: 58
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

#32 Postby kmathern » Sun Sep 12, 2010 3:38 pm

Well then try these two

vga=837 or vga=838

which correspond to:
Mode 0x0345: 1400x1050 (+2816), 16 bits
Mode 0x0346: 1400x1050 (+5632), 24 bits

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4191
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

#33 Postby Eadwine Rose » Sun Sep 12, 2010 4:03 pm

Thanks!! I changed it to 838 and tried. It worked.

Then changed in /boot/grub/menu.lst and all is fine in the world again :happy:
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
Acesabe
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1458
Age: 9
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:31 am

#34 Postby Acesabe » Mon Sep 13, 2010 8:24 am

Great to hear a nice sys build story success! Photos look good too =) I never got round to setting the correct vga= config as I use Grub2 from an Ubuntu install - supports Ext4 ootb (as does Grub 'legacy' according to some people..?) - I just need to find out how to edit this for Grub 2 so I get reasonable tty font size. Don't care about Splashy...

User avatar
Davo
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 783
Joined: Sun Jul 30, 2006 12:38 pm

#35 Postby Davo » Mon Sep 13, 2010 4:18 pm

Acesabe wrote: I never got round to setting the correct vga= config as I use Grub2 from an Ubuntu install ... I just need to find out how to edit this for Grub 2 so I get reasonable tty font size. Don't care about Splashy...
To pass vga=? to Grub2
1) Edit the /etc/default/grub file.
2) Locate line: GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT=â€

User avatar
benny_fletch
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 677
Joined: Sat Jun 09, 2007 4:22 pm

Re: Ati Radeon HD4200 onboard, on AsusM4A785TD-V EVO motherb

#36 Postby benny_fletch » Wed Feb 20, 2013 11:02 pm

@Eadwine Rose

Have you been using the onboard network card this whole time? I am curious on its performance. When I first got the motherboard the NIC was a bit flaky so I started using a PCI card instead. I am interested in getting a new router and want to give gigabit LAN a try. What has your experience been?
II: Kubuntu 14.04 & Windows 7 | 3.4GHz AMD Phenom II X4 | ASUS M4A785TD-V | 8GB DDR3 | nVidia GeForce GTX550
KAVAR: Kubuntu 14.04 | Dell Vostro 1000 | 1.8GHz AMD Athlon 64 X2 | 4GB DDR2 | ATI Radeon Xpress 1150

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4191
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Ati Radeon HD4200 onboard, on AsusM4A785TD-V EVO motherb

#37 Postby Eadwine Rose » Thu Feb 21, 2013 1:50 am

Pfoo.. old post hahaha.. I wondered why it looked so familiar then saw I started it lol

I have been using the same hardware since the build so no new cards added or anything. Using all on board stuff.

I have a router, but it is an older one already now, WRT160N, works peachy with the system.

My experience with all this is perfect. I haven't had a flaw happen yet *knock wood* No more sgfxi needed and line in works as well now without workarounds. Has it only been 2.5 years that I have this system?? It feels longer! *laughs*

Hmm I need to update my sig.. I have more ram now.
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280


Return to “Video-Related”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest