MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 376 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 38  Next
MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback here 
Author Message
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 26, 2007 2:40 am
Posts: 2037
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 25 times
Have thanks: 78 times
Post # 261556
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
Jimmy Johnson wrote:
Intel system with nVidia video, it uses the newest driver, I use SMXI to install the driver.

I choose the usb boot, I was using unetbootin, I hit the tab key and choose vga=794 because I have a 1280x1024 monitor and booted to kdm, logged in as demo and started the install, I choose ext4 and to keep my /home/jimmy and choose to install grub to the root partition, all went as expected with no problem.


I just finished my 4th install:

AMD with nvidia chip and nvidia video, I had to use the nvidia selection to boot the usb this time and added vga-794 + rootdelay=10, install to root all went good.

Intel system with ATI video, I used the unetbootin selection and added vga-794, installed to root, all went good.

Intel laptop with Intel video, I used the unetbootin selection, I let it boot the default, did not change to vga= on this one, installed to root, all went good.

_________________
Registered Linux User #380263
Registered Linux Computer #279395
Linux, working hard to save you $$$ - Get a clue, get Linux!
Intel Pentium D 2.80GHz
Intel Desktop Board D945GTP
Intel ICH7 Ethernet Controller
Intel ICH7 Audio
nVidia GeForce 6200 Video


Tue Feb 08, 2011 9:40 pm
Profile WWW
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Sat Nov 11, 2006 10:42 pm
Posts: 4292
Has thanked: 114 times
Have thanks: 857 times
Post # 261557
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
BurtHulland wrote:
Time is off 6 hours fast (64-bit only; correct on 32), even though the correct time zone is shown and "set automatically" is on.

That time problem is the most puzzling; what have other users found?


Is it possible that machine's bios is set to UTC and you didn't tell the installer that where prompted?


Tue Feb 08, 2011 9:43 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 26, 2007 2:40 am
Posts: 2037
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 25 times
Have thanks: 78 times
Post # 261558
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
BurtHulland wrote:
That time problem is the most puzzling; what have other users found?

I'm using local Los Angeles, CA time and all four installs are showing the correct time.

If you have any other systems installed they must all have the time set the same, using the same local, if not you will have the time screwed booting from one system to another and that includes Windows and PCLOS too.

_________________
Registered Linux User #380263
Registered Linux Computer #279395
Linux, working hard to save you $$$ - Get a clue, get Linux!
Intel Pentium D 2.80GHz
Intel Desktop Board D945GTP
Intel ICH7 Ethernet Controller
Intel ICH7 Audio
nVidia GeForce 6200 Video


Tue Feb 08, 2011 9:49 pm
Profile WWW
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 26, 2007 2:40 am
Posts: 2037
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 25 times
Have thanks: 78 times
Post # 261560
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
arjaybe wrote:
We're booting from the DVD, which doesn't work, while you're booting from a USB stick, which does. Known problem in B1, not fixed in B2

I'm not telling you that you have bad hardware, but that sounds like a hardware problem, maybe install Squeeze using the one kde-cd and install KDE 4.5.3 http://qt-kde.debian.net/ and later when Mepis 11.0 goes final add the Mepis sources and then do the upgrade to Mepis final or maybe just upgrade your hardware.

_________________
Registered Linux User #380263
Registered Linux Computer #279395
Linux, working hard to save you $$$ - Get a clue, get Linux!
Intel Pentium D 2.80GHz
Intel Desktop Board D945GTP
Intel ICH7 Ethernet Controller
Intel ICH7 Audio
nVidia GeForce 6200 Video


Tue Feb 08, 2011 10:14 pm
Profile WWW
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 6:51 pm
Posts: 1184
Has thanked: 57 times
Have thanks: 123 times
Post # 261563
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
Jimmy Johnson wrote:
arjaybe wrote:
We're booting from the DVD, which doesn't work, while you're booting from a USB stick, which does. Known problem in B1, not fixed in B2

I'm not telling you that you have bad hardware, but that sounds like a hardware problem, maybe install Squeeze using the one kde-cd and install KDE 4.5.3 http://qt-kde.debian.net/ and later when Mepis 11.0 goes final add the Mepis sources and then do the upgrade to Mepis final or maybe just upgrade your hardware.


No thank you, I don't want to do all that.-) Once booted it installed fine and runs well on this hardware. Beta one I used a unetbootin USB stick and had results like yours, but this time I decided to test the DVD way. Other than the [glaring] boot problem, it was easy.

_________________
AMD E-450 64-bit APU, AMD M1 chipset, AMD Radeon 6320 video, 6GB RAM

The question is half the size of the universe, and the answer takes up the other half.

Green Comet


Tue Feb 08, 2011 10:43 pm
Profile WWW
Post # 261567
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
Jimmy Johnson wrote:
arjaybe wrote:
We're booting from the DVD, which doesn't work, while you're booting from a USB stick, which does. Known problem in B1, not fixed in B2

I'm not telling you that you have bad hardware, but that sounds like a hardware problem, maybe install Squeeze using the one kde-cd and install KDE 4.5.3 http://qt-kde.debian.net/ and later when Mepis 11.0 goes final add the Mepis sources and then do the upgrade to Mepis final or maybe just upgrade your hardware.



So you are saying its not MEPIS, but my computer thats defective?


Tue Feb 08, 2011 11:22 pm
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 26, 2007 2:40 am
Posts: 2037
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 25 times
Have thanks: 78 times
Post # 261568
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
arjaybe wrote:
Beta one I used a unetbootin USB stick and had results like yours, but this time I decided to test the DVD way. Other than the [glaring] boot problem, it was easy.

OK, so let's start over, if you can boot a usb you should be able to boot a dvd.

So the dvd won't boot at all?

Or after you make a selection and hit the enter key the file system can't be found on the dvd?

Or is it something else?

_________________
Registered Linux User #380263
Registered Linux Computer #279395
Linux, working hard to save you $$$ - Get a clue, get Linux!
Intel Pentium D 2.80GHz
Intel Desktop Board D945GTP
Intel ICH7 Ethernet Controller
Intel ICH7 Audio
nVidia GeForce 6200 Video


Tue Feb 08, 2011 11:23 pm
Profile WWW
MEPIS is cool!
MEPIS is cool!
User avatar

Joined: Wed Jun 09, 2010 5:59 pm
Posts: 539
Location: Costa Rica
Has thanked: 110 times
Have thanks: 97 times
Post # 261569
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
I tested Beta 2 (32Bit) on my netbook Toshiba NB-100. DVD booted fine (default option and Classic option) from an external USB DVD drive. Unfortunately, no compositing there, either :bawling: . However, it caught my wireless connection without a problem and presented no audio issues. :spinning:


Tue Feb 08, 2011 11:24 pm
Profile WWW
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am
Posts: 4375
Has thanked: 417 times
Have thanks: 568 times
Post # 261570
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
1. used hybridiso and dd to copy the image to a USB flash drive.
2. booted with Nvidia, usual MEPIS install (took 2 minutes or less!)
3. At boot my drives got mixed up, so I needed to change (hd1,4) to (hd0,4) but that's probably a quirk of my BIOS setup, I know that at some point I switch the primary drive from BIOS... so I was kind of expecting this.
4. Everything seems to be working fine.

PLEASE disable "Sliding popups" from Desktop Effects, they are excruciatingly slow, don't know why... I see that I have 3D acceleration.
Other than that, it's the usual quirks of the installer, although I disable smb, ppp, cups they still start at boot.


Tue Feb 08, 2011 11:28 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 26, 2007 2:40 am
Posts: 2037
Location: Bakersfield, CA
Has thanked: 25 times
Have thanks: 78 times
Post # 261572
Post Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback
xToeCutter wrote:
So you are saying its not MEPIS, but my computer thats defective?

Can you answer the same questions I asked arjaybe?

_________________
Registered Linux User #380263
Registered Linux Computer #279395
Linux, working hard to save you $$$ - Get a clue, get Linux!
Intel Pentium D 2.80GHz
Intel Desktop Board D945GTP
Intel ICH7 Ethernet Controller
Intel ICH7 Audio
nVidia GeForce 6200 Video


Tue Feb 08, 2011 11:30 pm
Profile WWW
Display posts from previous:  Sort by  
This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.   [ 376 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 38  Next

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.