MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 2 posts ] 
reinstall of nvidia fixed compiz 
Author Message
Forum Regular
Forum Regular
User avatar

Joined: Tue May 01, 2007 4:31 am
Posts: 182
Has thanked: 71 times
Have thanks: 22 times
Post # 177791
Post reinstall of nvidia fixed compiz
I feel really silly posting this, but I was having such trouble trying to get compiz to work and found the answer I can't even remember where.
I installed from Shame's using the wiki.
None of the effects worked and emerald wouldn't load either.
I uninstalled and tried again.
The only difference is I also had aptitude install compiz-fusion-all
Still didn't work, and when I tried to get compiz to start from konsole I got error messages.
somewhere on another forum they said to reinstall the nvidia drivers. Since I've found sgfxi, this is not a big deal. Did that, and tried to start compiz from konsole again, this time the only thing it said was there was a windows manager already running. True enough I had marked kwin again so I could get my keyboard to type. I changed it to compiz reloaded and it worked. I did have to click on advanced search to make "burn" show up in my choices for closing effects under animations, so I could have magic fire, but it all seems happy now. It also made a lot of other choices show up for the animations. I love the fish swimming in the cube.
But it took the nvidia reinstall to make it work. Just thought it might help some other nvidia user, and I didn't see this posted anywhere recently for M8. :linuxlove:

_________________
[font="Comic Sans MS"]Saving Vista Victims, one Mepis install at a time[/font]:linuxlove:


Wed May 13, 2009 7:54 pm
Profile
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Mon Feb 12, 2007 1:45 pm
Posts: 5682
Location: Penn's Woods
Has thanked: 807 times
Have thanks: 664 times
Post # 177833
Post 
Right. The basic drivers that are available with SM 8.0 just aren't up to the task. The very first thing I did after installing SM 8.0 was to install the latest NVidia driver. That makes quite a difference, as you pointed out.

_________________
MX-14; 3.12-0.bpo.1-686-pae kernel using 4GB RAM
2.4GHz AMD Athlon 4600+
NVidia GeForce 6150 LE; 304.121 Display Driver


Thu May 14, 2009 9:01 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 2 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.