Using activities, upgraded to 4.6.5 and they are gone.

Topics/Questions/Guides about Windows Managers and Desktop Environments (other than KDE) should go here.
Message
Author
User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4184
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Using activities, upgraded to 4.6.5 and they are gone.

#1 Postby Eadwine Rose » Sun Nov 27, 2011 11:30 am

Ok.. been fiddling with this but I cannot get this to work. I open a few applications so that something is going on on the desktop, then right click, unlock widgets, right click again then left click activities, bottom of screen shows two buttons in the top of a large dark area that has a search option on the opposite side; two buttons are create activity and add widgets.

Left click create activity, I get three options: templates, empty and clone.

None of the two last options makes something new in the black area and neither do the templates create anything. What am I missing?
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
richb
Administrator
Posts: 13030
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#2 Postby richb » Sun Nov 27, 2011 11:34 am

Not sure what is going on Eadwine, that should put a new activity and icon in the activity bar at the bottom of the screen.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4184
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#3 Postby Eadwine Rose » Sun Nov 27, 2011 11:44 am

I added the activity bar widget to the bottom of the screen, however still nada gets added.

I added it loose on the desktop.. nope.

Is it something maybe with desktop settings that I need to alter?
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
richb
Administrator
Posts: 13030
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#4 Postby richb » Sun Nov 27, 2011 11:53 am

Eadwine Rose wrote:I added the activity bar widget to the bottom of the screen, however still nada gets added.

I added it loose on the desktop.. nope.

Is it something maybe with desktop settings that I need to alter?

The activity bar widget is just for changing activities once created. As long as widgets are unlocked right clicking on the desktop and then left clicking on activities brings up the activity panel where activities can be added. Nothing else that I know of needs to be done with desktop settings.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4184
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#5 Postby Eadwine Rose » Sun Nov 27, 2011 12:01 pm

richb wrote:As long as widgets are unlocked right clicking on the desktop and then left clicking on activities brings up the activity panel where activities can be added.

What you describe here is exactly what I did, but nothing happens when I hit create activity. *shrug*


Should I maybe split my question of creating an activity off from the rest of the thread, or?
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
richb
Administrator
Posts: 13030
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#6 Postby richb » Sun Nov 27, 2011 12:08 pm

Eadwine Rose wrote:
richb wrote:As long as widgets are unlocked right clicking on the desktop and then left clicking on activities brings up the activity panel where activities can be added.

What you describe here is exactly what I did, but nothing happens when I hit create activity. *shrug*


Should I maybe split my question of creating an activity off from the rest of the thread, or?

Good idea to split it off. When you do that I will post some images that may help.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
Danum
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2688
Joined: Sun Mar 25, 2007 5:49 pm

Re: Multiple Desktops vs Single Desktop

#7 Postby Danum » Sun Nov 27, 2011 12:11 pm

Eadwine, I will do my best to walk you through this the easy way,
First, enable a Keyboard shortcut, to get into activities easily,
Keyboard Shortcut to Activities.
The default KDE4 shortcut to open activities is Meta + Q
So enable the Meta key,
System Settings > Input Devices > Keyboard (Advanced Tab)
check, Configure keyboard options > expand Alt/Win key behavior > check, Meta is mapped to Left Win > Apply
You can now open and close activities using the keyboard shortcut Meta +Q
Note in KDE 4.5 you will have to close activities manually.

Question before we go any further are you using the default Mepis or is it upgraded to KDE 4.6
Desktop.
Zalman Z11 Plus ATX PC Tower, AMD FX 8350 Black Edition Vishera, 8 Core 4.4 GHz, Kingston HyperX FURY Red 16GB, Nvidia GT740 Graphics, Pioneer BDR-209EBK Writer, 2 x Seagate 1TB SSHD SATA Hybrid Hard Drives. ASUS VS278Q 27 inch HD Monitor

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4184
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Using activities, how do I get this to work?

#8 Postby Eadwine Rose » Sun Nov 27, 2011 12:20 pm

The version I am using of KDE is in my siggie :)

Had the meta key thing already happening. When I unlock the widgets first the meta q makes the same window appear as "As long as widgets are unlocked right clicking on the desktop and then left clicking on activities brings up the activity panel where activities can be added."

So.. all set (I might be slow in answering as I am cooking at the same time.. can I add an activity for that too? *grin*)
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280

User avatar
richb
Administrator
Posts: 13030
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: Using activities, how do I get this to work?

#9 Postby richb » Sun Nov 27, 2011 12:23 pm

I will let John walk you through it as he has offered.

I do have some helpful images but best one person guide you so as to avoid confusion.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4184
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: Using activities, how do I get this to work?

#10 Postby Eadwine Rose » Sun Nov 27, 2011 12:24 pm

Perfect.. who knows.. when we get this sorted for me, someone else might benefit from a thread like this as well. I found the explanations on the web of how to set it up a tad confusing (to say the least).
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280


Return to “Other WMs / DEs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest