MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Help needed testing update to system assistant 
Author Message
Forum Regular
Forum Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am
Posts: 874
Location: Scotland
Has thanked: 87 times
Have thanks: 45 times
Post # 262748
Post Re: Help needed testing update to system assistant
Thanks all for your feedback. I've improved my op to make it clearer.

So I make it 4 successes and one failure. Loco, I'm not sure what's going on with yours?

Mike, the way it works is that it copies the ISO file to /tmp modifies it with isohybrid and then copies it to the USB.

Anti, I'm not sure why it requires kdesu, but you can always try it with your preferred method and see if it works.


Wed Feb 16, 2011 4:54 am
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am
Posts: 2912
Location: Greece
Has thanked: 391 times
Have thanks: 819 times
Post # 262762
Post Re: Help needed testing update to system assistant
su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code:
./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii


_________________
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX "Luddite" - lean and mean.
http://antix.mepis.org


Wed Feb 16, 2011 9:27 am

anticapitalista thanked by: wireman
Profile
Online
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am
Posts: 4584
Has thanked: 487 times
Have thanks: 633 times
Post # 262763
Post Re: Help needed testing update to system assistant
m_pav wrote:
Quick question, does the isohybrid option check first to see if the selected ISO image has been prepped with the isohybrid app becasue if it doesn't, then the resultant thumb drive build may very well be useless.

I just tested with a debian iso, it modifies the image once and then it doesn't modify it anymore (but it doesn't give any error message)


Wed Feb 16, 2011 9:28 am

Adrian thanked by: wireman
Profile
Forum Regular
Forum Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am
Posts: 874
Location: Scotland
Has thanked: 87 times
Have thanks: 45 times
Post # 262771
Post Re: Help needed testing update to system assistant
anticapitalista wrote:
su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code:
./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii



That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?


Wed Feb 16, 2011 10:41 am
Profile
Forum Regular
Forum Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am
Posts: 874
Location: Scotland
Has thanked: 87 times
Have thanks: 45 times
Post # 262774
Post Re: Help needed testing update to system assistant
Adrian wrote:
m_pav wrote:
Quick question, does the isohybrid option check first to see if the selected ISO image has been prepped with the isohybrid app becasue if it doesn't, then the resultant thumb drive build may very well be useless.

I just tested with a debian iso, it modifies the image once and then it doesn't modify it anymore (but it doesn't give any error message)


Do you mean on the command line? Yes, that's what I see too.

However, I'm not sure how isohybrid affects the iso. Does it stop working as a DVD or affect it's functionality in any way? This is why the System Assistant makes a temporary copy of any isos before running isohybrid on them. If it's not harmful, I could do away with the copying.


Wed Feb 16, 2011 10:45 am
Profile
Online
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 1:42 am
Posts: 4584
Has thanked: 487 times
Have thanks: 633 times
Post # 262787
Post Re: Help needed testing update to system assistant
I've found this info how isohybrid works:

Quote:
Sector 0 of the CD gets an isolinux "Master Boot Record" and a partition table. The Boot code loads the same isolinux (no_emul-)boot image as the CDROM boot. CDROMs use a sector size of 2048 bytes, other disks usually 512 bytes. So addresses in sector 0 use 512-byte-sector addressing. FilesystemID in partition table is 0x83 (Linux). Partition tools and Windows drive managment show the whole drive as unallocated space or as unknown filesystem.

On boot the drive gets mounted as CDROM (e.g. sdb), sdb1 is also present, but of course inaccessible (not mountable), because there is no real disk filesystem. As you might know, W2K/XP and Vista do NOT support partitioning on removable drives, but there is a tiny Hitachi filter driver (cfadisk.sys), which enables the job. I tested it and voilà, you can even create a second primary "CDROM" partition (FAT16 or FAT32) on the CDROM image medium, which is flawlessly accessible by Windows and Linux.


Wed Feb 16, 2011 11:38 am

Adrian thanked by: wireman
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am
Posts: 2912
Location: Greece
Has thanked: 391 times
Have thanks: 819 times
Post # 262819
Post Re: Help needed testing update to system assistant
wireman wrote:
anticapitalista wrote:
su-to-root -X -c ./msystem32 on antiX-sid

gives me this error.

Code:
./msystem32: symbol lookup error: ./msystem32: undefined symbol: _ZN9QListData11detach_growEPii



That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?


Yes normal msystem works ok on antiX-sid.

_________________
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX "Luddite" - lean and mean.
http://antix.mepis.org


Wed Feb 16, 2011 5:24 pm
Profile
Forum Regular
Forum Regular
User avatar

Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am
Posts: 874
Location: Scotland
Has thanked: 87 times
Have thanks: 45 times
Post # 262828
Post Re: Help needed testing update to system assistant
anticapitalista wrote:
wireman wrote:

That could be a Qt problem? I've compiled the code in mepis11 with Qt 4.7 (IIRC). As a comparison, does the 'normal' msystem from mepis11 run on antiX?


Yes normal msystem works ok on antiX-sid.

Hmm... It definitely looks like an incompatibility error to me :confused2:


Wed Feb 16, 2011 6:20 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Sat Jul 15, 2006 10:40 am
Posts: 2912
Location: Greece
Has thanked: 391 times
Have thanks: 819 times
Post # 262830
Post Re: Help needed testing update to system assistant
The original msystem opens as root user ok.

_________________
anticapitalista
Reg. linux user #395339.

Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.

antiX "Luddite" - lean and mean.
http://antix.mepis.org


Wed Feb 16, 2011 6:33 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 19 posts ]  Go to page Previous  1, 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.