mxconfig

Forum for discussion and implementation of features relating directly to development of MEPIS releases.
Message
Author
User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15131
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: mxconfig

#121 Postby Jerry3904 » Fri Mar 11, 2011 2:38 pm

Sent this to Warren:
<snip> we concluded that the cheatcode "confx" renders the repair function obsolete, and are recommending something like this for the Manual:
-----------------
If your display does not work:
--determine the name of your graphic card (Nvidia, ATI, Intel, etc.) by
opening a Konsole and typing

Code:
lspci | grep VGA

--boot to the live medium
--at the opening GRUB screen, type

Code:
drvr=nameofcard confx

--hit Return
--a file xorg.conf will be generated and it should restore your display.
------------------
Thoughts, comments or help?

To which he responded:
Hi Jerry,

That sounds ok.

BTW, I think I have your nvidia detection problem fixed, or at least
improved enough that it will boot up.

Best,

Warren
Production: 4.2.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15131
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: mxconfig

#122 Postby Jerry3904 » Fri Mar 11, 2011 4:13 pm

To end, I wanted to give thanks to all the people who put in time and thought on this project--especially to wireman for his willingness to handle the code side.

:worship: :worship:

I am sorry (and a little surprised) it did not go the way we thought, but I think we learned a lot along the way, and I am particularly glad that we have a valid response to our users' requests.
Production: 4.2.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
richb
Administrator
Posts: 13014
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: mxconfig

#123 Postby richb » Fri Mar 11, 2011 4:17 pm

Jerry3904 wrote:To end, I wanted to give thanks to all the people who put in time and thought on this project--especially to wireman for his willingness to handle the code side.

:worship: :worship:

I am sorry (and a little surprised) it did not go the way we thought, but I think we learned a lot along the way, and I am particularly glad that we have a valid response to our users' requests.

And a big thank you to you for your excellent leadership on the project. As it developed I sensed that something good was happening beyond an application. It increased our understanding and I believe Warren's of the boot issues related to video card recognition.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
wireman
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 874
Age: 66
Joined: Thu Aug 17, 2006 7:56 am

Re: mxconfig

#124 Postby wireman » Fri Mar 11, 2011 6:43 pm

I second richb's comment: thank you to Jerry for pushing forward these projects :clap:

Although it hasn't achieved what we thought it would, it has given us a better understanding of the problems and we have all learned something. I can say that I've found working with the code a new and interesting challenge :gamer:

User avatar
wcc1776
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 544
Age: 63
Joined: Sat Jan 13, 2007 3:15 am

Re: mxconfig

#125 Postby wcc1776 » Fri Mar 11, 2011 7:03 pm

A big thank you to Jerry, Rich, wireman, and everyone else who worked on this.

Wayne
32bit Desktop
Celeron 2.3 Ghz
MB from old emachine
Intel 845 Graphics
512M RAM
Maxtor 160G
Western Digital 40G

I have windows,just not on my computer.
[SIGPIC][/SIGPIC]Image

User avatar
loco
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 588
Joined: Mon Jan 14, 2008 2:00 am

Re: mxconfig

#126 Postby loco » Mon Mar 21, 2011 12:41 pm

wcc1776 wrote:A big thank you to Jerry, Rich, wireman, and everyone else who worked on this.

Wayne

+1


;-)

User avatar
loco
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 588
Joined: Mon Jan 14, 2008 2:00 am

Re: mxconfig

#127 Postby loco » Fri Mar 25, 2011 5:42 pm

hi guys,

concerning the nvidia tab in mxconfig, as per post #1 of this thread. could entering a command similar to this

Code: Select all

aptitude -r install nvidia-kernel-dkms nvidia-settings
found here,

be made to work? if the drivers and packages were included in our repos. just asking? either way it seems to be worth the time and effort to start using dkms and semi-automate rebuilding the modules when necessary.

also/or, could it be done with legacy and ati... and how does he 'Mr. Woodford' achieve this goal with the proprietary drivers?

thanks :thumbup:

had one blow up on me recently (first time)
same tree/different branch :smiley2: something ate the xorg.co... that was easy ;-)

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 8983
Age: 58
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: mxconfig

#128 Postby kmathern » Fri Mar 25, 2011 6:21 pm

loco wrote:hi guys,

concerning the nvidia tab in mxconfig, as per post #1 of this thread. could entering a command similar to this

Code: Select all

aptitude -r install nvidia-kernel-dkms nvidia-settings
found here,

be made to work? if the drivers and packages were included in our repos. just asking? either way it seems to be worth the time and effort to start using dkms and semi-automate rebuilding the modules when necessary.

also/or, could it be done with legacy and ati... and how does he 'Mr. Woodford' achieve this goal with the proprietary drivers?

thanks :thumbup:

had one blow up on me recently (first time)
same tree/different branch :smiley2: something ate the xorg.co... that was easy ;-)

I've used dkms a couple of times for the nvidia legacy driver, see this post: viewtopic.php?p=262509#p262509.

In that example I used apt-get instead of aptitude (-r and --install-recommends are both the same option)

The dkms packages for nvidia & nvidia-legacy are already in the default repos.

User avatar
Roadblock
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 729
Age: 56
Joined: Wed Jul 12, 2006 1:36 am

Re: mxconfig

#129 Postby Roadblock » Fri Mar 25, 2011 6:28 pm

Speaking of configs, Warren's tweat:

"Tweaking configs for MEPIS 11, you may need to make some minor adjustments, after you update... sorry..."
"Don't whiz on my leg, then tell me it's raining.."
Image
Processor=AMD Sempron 64 3100+ Palermo 1.8GHz
Memory=2@1024 MB DDR
Monitor=Hanns-G 19" Flat Panel
Graphics=NVIDIA GeForce 8600 GT

User avatar
BurtHulland
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 366
Age: 84
Joined: Sun Sep 16, 2007 6:19 pm

Re: mxconfig

#130 Postby BurtHulland » Fri Mar 25, 2011 7:30 pm

Roadblock wrote:Speaking of configs, Warren's tweat:

"Tweaking configs for MEPIS 11, you may need to make some minor adjustments, after you update... sorry..."
WW was right! Apology accepted, Warren -
MAIN: AMD Athlon II 270 64-bit dual core; 3400mhz; 4 gig RAM; nVidia; 1600x900; 1 Hard disk, 459gb
BACK(up): AMD Athlon II 250 64-bit dual core; 3000mhz; 4 gig RAM; nVldla; 1600x900; 1 Hard disk, 466gb
Wireless network


Return to “Dev Team”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest