vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

Message
Author
User avatar
tzefanyah
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 73
Joined: Tue Dec 09, 2008 7:35 pm

vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

#1 Postby tzefanyah » Wed Mar 07, 2012 6:18 pm

Hi All,

First I hope this is the right place to put this. It has been awhile and now I am back with Mepis after a brief hiatus. I have just installed vlc 2.0 and I cannot get audio to work with my maudio delta 1010lt card. Does anyone have any idea what could be wrong? Also I have installed umplayer and while it works fine it is transparent rending unusable for video (note: only gl will work and there is no video with xv selected). Both of these issues have my head scratching. Hope someone can help.

Thanks in advance.

tzefanyah

User avatar
Danum
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2688
Joined: Sun Mar 25, 2007 5:49 pm

Re: vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

#2 Postby Danum » Wed Mar 07, 2012 9:04 pm

tzefanyah wrote:Hi All,

First I hope this is the right place to put this. It has been awhile and now I am back with Mepis after a brief hiatus. I have just installed vlc 2.0 and I cannot get audio to work with my maudio delta 1010lt card. Does anyone have any idea what could be wrong? Also I have installed umplayer and while it works fine it is transparent rending unusable for video (note: only gl will work and there is no video with xv selected). Both of these issues have my head scratching. Hope someone can help.

Thanks in advance.

tzefanyah


I suppose my first question would be, how did you install VLC, and from where, because if it is from either Wheezy or Sid it is going to make a lot of changes, having said that I just upgraded a VBox install from Wheezy (VLC 2.0.0-6) with no apparent problems apart from the fact it would be a bit of a nightmare keeping everything up to date, unless you create an addition to preferences.
Umplayer, not a lot of help as all i know about it is it is a front end for mplayer.
VLC upgrade.
Removed the following packages:
libmtp8
libtar
libvlccore4
mozilla-plugin-vlc
vlc-plugin-notify

Upgraded the following packages:
cpp-4.4 (4.4.5-8) to 4.4.6-14
g++-4.4 (4.4.5-8) to 4.4.6-14
gcc-4.4 (4.4.5-8) to 4.4.6-14
gcc-4.4-base (4.4.5-8) to 4.4.6-14
libc-bin (2.11.3-3) to 2.13-26
libc-dev-bin (2.11.3-3) to 2.13-26
libc6 (2.11.3-3) to 2.13-26
libc6-dev (2.11.3-3) to 2.13-26
libgcc1 (1:4.4.5-8) to 1:4.6.3-1
libgfortran3 (4.4.5-8) to 4.6.3-1
libgnutls26 (2.10.4-2) to 2.12.16-1
libgomp1 (4.4.5-8) to 4.6.3-1
libjpeg8 (8b-1) to 8d-1
libmpfr4 (3.0.0-2) to 3.1.0-3
liborc-0.4-0 (1:0.4.6-2) to 1:0.4.16-1
libschroedinger-1.0-0 (1.0.9-2) to 1.0.11-1
libstdc++6 (4.4.5-8) to 4.6.3-1
libstdc++6-4.4-dev (4.4.5-8) to 4.4.6-14
libtag1-vanilla (1.6.3-1) to 1.7-2
libtag1c2a (1.6.3-1) to 1.7-2
libva1 (1.0.1-3) to 1.0.14-1
libvlc5 (1.1.3-1squeeze6) to 2.0.0-6
libxcb-keysyms1 (0.3.6-1) to 0.3.8-1
locales (2.11.3-3) to 2.13-26
make (3.81-8) to 3.81-8.1
pkg-config (0.25-1.1) to 0.26-1
vlc (1.1.3-1squeeze6) to 2.0.0-6
vlc-data (1.1.3-1squeeze6) to 2.0.0-6
vlc-nox (1.1.3-1squeeze6) to 2.0.0-6

Installed the following packages:
gcc-4.6-base (4.6.3-1)
libavcodec53 (4:0.8-1+b1)
libavformat53 (4:0.8-1+b1)
libavutil51 (4:0.8-1+b1)
libbluray1 (1:0.2.1+git20111208.63e308d-3)
libdvbpsi7 (0.2.2-1)
libebml3 (1.2.2-2)
libgdk-pixbuf2.0-common (2.24.1-1)
libgmp10 (2:5.0.4+dfsg-1)
libmatroska5 (1.3.0-2)
libmtp-common (1.1.2-2)
libmtp9 (1.1.2-2)
libp11-kit0 (0.11-1)
libpostproc52 (4:0.8-1+b1)
libquadmath0 (4.6.3-1)
libresid-builder0c2a (2.1.1-13)
libsidplay2 (2.1.1-13)
libswscale2 (4:0.8-1+b1)
libtar0 (1.2.11-8)
libtinfo5 (5.9-4)
libva-x11-1 (1.0.14-1)
libvlccore5 (2.0.0-6)
libvpx1 (1.0.0-2)
libx264-120 (2:0.120.2151+gita3f4407-3)
libxcb-composite0 (1.8-2)
libxcb-xfixes0 (1.8-2)
libzvbi-common (0.2.33-4)
libzvbi0 (0.2.33-4)
multiarch-support (2.13-26)
Desktop.
Zalman Z11 Plus ATX PC Tower, AMD FX 8350 Black Edition Vishera, 8 Core 4.4 GHz, Kingston HyperX FURY Red 16GB, Nvidia GT740 Graphics, Pioneer BDR-209EBK Writer, 2 x Seagate 1TB SSHD SATA Hybrid Hard Drives. ASUS VS278Q 27 inch HD Monitor

User avatar
tzefanyah
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 73
Joined: Tue Dec 09, 2008 7:35 pm

Re: vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

#3 Postby tzefanyah » Wed Mar 07, 2012 9:38 pm

Hello Danum,

This was one of Stevo's packages in the Mepis test community repo. Umplayer was another one Stevo's contributions. Don't know if others have tried this build with the same results. This could be one that Stevo backported from Wheezy.

Thanks,

tzefanyah

User avatar
tzefanyah
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 73
Joined: Tue Dec 09, 2008 7:35 pm

Re: vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

#4 Postby tzefanyah » Wed Mar 07, 2012 11:52 pm

Hello,

I removed VLC 2.0 and reverted back to the older one in the community repos. That one plays fine. But, I still have a problem that all players based on mplayer show up transparent. Could this be because of my Nvidia driver and I should revert back to the older one?

Thanks in advance for your help.

tzefanyah

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 11344
Age: 58
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32 bit

#5 Postby Stevo » Thu Mar 08, 2012 1:14 am

I know that for the kwin-style-oxygen-transparent, you have to add umplayer to its list of applications to not make transparent, the same for smplayer2. It comes with that setting already for smplayer. Maybe the kwin style you are using has the same setting someplace?
The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds, and the pessimist fears this is true.

James Branch Cabell

User avatar
tzefanyah
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 73
Joined: Tue Dec 09, 2008 7:35 pm

[Solved - partly]vlc 2.0 & umplayer using Roadblock Mepis 32

#6 Postby tzefanyah » Thu Mar 08, 2012 12:38 pm

Hmm. Thanks Stevo I will have to scratch around and try to find that setting. I am using Eleanora instead of Oxygen.

First could not get vcl 2 to work so I had to downgrade to the one in the non-testing community repos. Second, I was able to find this setting within the window of the player itself. While it is open I noticed the transparency in the panel goes away.

tzefanyah


Return to “Software / Configuration”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests