MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread 
Author Message
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Mon Jun 30, 2008 8:06 pm
Posts: 2952
Has thanked: 52 times
Have thanks: 376 times
Post # 275761
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
tried this on m11 32 bit because the new amarok is proving hard to get use to. despite trying all the different devices, clementine will not play. i either get internal data flow error, or could not open resource for writing.

i have sound in everything else, and can play recordings with amarok, just not clementine.


Wed Jun 01, 2011 11:49 am
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide

Joined: Tue Jan 27, 2009 3:07 pm
Posts: 1011
Location: Bracknell, UK
Has thanked: 254 times
Have thanks: 224 times
Post # 275767
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
Sorry I can't help, other than to say that 0.7.1 is working faultlessly on M11 final here.

Chris

_________________
Gigabyte Z77P-D3, Intel i3-3220, GeForce 8400 GS, 4GB PC3-12800.
DELL Latitude D630 laptop, 2GHz Core 2 Duo, 2GB PC2-5300.


Wed Jun 01, 2011 1:32 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm
Posts: 2717
Location: Pinellas Park, FL
Has thanked: 95 times
Have thanks: 1647 times
Post # 275769
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
GoManutd wrote:
tried this on m11 32 bit because the new amarok is proving hard to get use to. despite trying all the different devices, clementine will not play. i either get internal data flow error, or could not open resource for writing.

It works here on M11 32bit also. The "Could not open resource for writing" error makes me wonder whether you have switched to Jack, ESD or PulseAudio for your sound system. I've found that just installing pulseaudio will prevent some apps from playing sound. If you do not have pulseaudio installed (just look in Synaptic), check the Tools -> Preferences -> Playback -> Gstreamer audio engine pulldown in Clementine and set it to the proper setting for your sound system. It works on the default setting here...

_________________
XFX Nforce 750 (built in GeForce 8300), Athlon X2 5000
Lenovo G550 , Intel T4400 , Intel Mobile 4 graphics


Wed Jun 01, 2011 1:53 pm

timkb4cq thanked by: lucky9
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Mon Jun 30, 2008 8:06 pm
Posts: 2952
Has thanked: 52 times
Have thanks: 376 times
Post # 275802
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
thanks, but i tried each setting and ended up with one of the two errors. there are two libraries that are pulseaudio related installed, but pulseaudio itself isn't.

here's what i get on the command line whenever i try to play something:

Code:
"gstjackaudiosink.c(355): gst_jack_ring_buffer_open_device (): /GstPipeline:pipeline/GstBin:audiobin/GstJackAudioSink:jackaudiosink-112:
Jack client open error (status 1)"
Gstreamer error: "Could not open resource for writing."
QTimeLine::start: already running


the above is repeated for however many songs are currently in the playlist.

lsmod | grep snd produces

Code:
snd_seq_midi            3392  0
snd_rawmidi            12396  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event      3604  1 snd_seq_midi
snd_seq                34132  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_seq_device          3635  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd_pcm_oss            27084  0
snd_mixer_oss          10105  1 snd_pcm_oss
snd_hda_codec_realtek   177694  1
snd_hda_intel          16601  6
snd_hda_codec          55663  2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep               3906  1 snd_hda_codec
snd_pcm                46446  4 snd_pcm_oss,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_timer              12287  3 snd_seq,snd_pcm
snd                    33144  21 snd_rawmidi,snd_seq,snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_timer
soundcore               3263  1 snd
snd_page_alloc          4857  2 snd_hda_intel,snd_pcm


Wed Jun 01, 2011 5:25 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm
Posts: 2717
Location: Pinellas Park, FL
Has thanked: 95 times
Have thanks: 1647 times
Post # 275821
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
Do you have the hidden file ~/.asoundrc ?
If so, delete it. It's been a problem on Ubuntu.

If not, try installing gnome-media, then from a Konsole run gstreamer-properties

Clementine uses the gstreamer backend and gstreamer-properties does some setup for it. It isn't always necessary but might be on your hardware.

_________________
XFX Nforce 750 (built in GeForce 8300), Athlon X2 5000
Lenovo G550 , Intel T4400 , Intel Mobile 4 graphics


Wed Jun 01, 2011 6:17 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Mon Jun 30, 2008 8:06 pm
Posts: 2952
Has thanked: 52 times
Have thanks: 376 times
Post # 275851
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
so it turns out to be a known problem with gstreamer.

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=575903

installed gnome-media and ran gstreamer-properties, but was still getting the same errors - even tried running it as root when i noticed this error (honestly, it was probably there when i ran it with my own creds)

Code:
ERROR: Caught a segmentation fault while loading plugin file:
/usr/lib/gstreamer-0.10/libgstlv2.so


according to the bug report this has been fixed in gstreamer-0.10.28-2. however, for ha-has i installed gstreamer-0.10-alsa and then tried running gstreamer-properties. this time i got sound using autodetect.

i tried running clementine again, but was getting the same errors AND all sorts of new errors and when i tried to enter prefs it just done blowed up. doing a complete removal via synaptic, deleting the ~/.config/Clementine directory, and reinstalling the latest version and i'm listening to ABBA via clemetine.

thanks.


Wed Jun 01, 2011 9:57 pm
Profile
Online
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Sat Nov 11, 2006 10:42 pm
Posts: 4287
Has thanked: 114 times
Have thanks: 853 times
Post # 275853
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
GoManutd wrote:
...doing a complete removal via synaptic, deleting the ~/.config/Clementine directory, and reinstalling the latest version and i'm listening to ABBA via clemetine.


ABBA???

<shudder>

_________________
Desktop: Custom build Asus/AMD/nVidia -- MEPIS 11
Netbook: Fujitsu Lifebook Pentium M -- MX-14
Laptop: Acer Aspire 5250 AMD Dual -- SolydK 64


Wed Jun 01, 2011 10:02 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Mon Jun 30, 2008 8:06 pm
Posts: 2952
Has thanked: 52 times
Have thanks: 376 times
Post # 275854
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
don't diss ABBA ;-)

i have very eclectic taste in music. i assure you there is led zep, and other rock in my library


Wed Jun 01, 2011 10:04 pm
Profile
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 5:54 am
Posts: 10754
Location: Tulsa, Oklahoma U.S.A.
Has thanked: 3520 times
Have thanks: 849 times
Post # 275862
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
Offhand I can't think of a genre that I don't like something in. Broaden your horizons and listen to Ricochet (rap song) sometime.

_________________
Yes, even I am dishonest. Not in many ways, but in some. Forty-one, I think it is.
--Mark Twain


Wed Jun 01, 2011 11:05 pm
Profile
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm
Posts: 8452
Location: Skullcrusher Mountain, Santee, CA USA
Has thanked: 545 times
Have thanks: 1830 times
Post # 275864
Post Re: MEPIS 11 Community Repo: The Clementine Thread
uncle mark wrote:
GoManutd wrote:
...doing a complete removal via synaptic, deleting the ~/.config/Clementine directory, and reinstalling the latest version and i'm listening to ABBA via clemetine.


ABBA???

<shudder>


Where's that secret negative 1000 rep points button gone to? This will be your Waterloo!

Anyway, I don't think Warren will include Clementine instead of Amarok until it makes it into upstream Debian. There may some Debian Free Software Guideline license issue that keeps it in debian-multimedia. I know Deadbeef 0.5.0 dropped some plugins for this reason, so should appear in Debian sometime.

Edit: looks like it's getting close: http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=579859


Last edited by Stevo on Wed Jun 01, 2011 11:21 pm, edited 2 times in total.



Wed Jun 01, 2011 11:11 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 47 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.