MX & MEPIS Community Forum

Linux operating systems based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next
Lost internet connection 
Author Message
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 10566
Location: Geneva NY
Has thanked: 3141 times
Have thanks: 2004 times
Post # 280239
Post Re: Lost internet connection
Quote:
Ok, I blacklisted the ndiswrapper driver and it told me that module was blacklisted, then rebooted but when I go to mepis network manager that driver shows up again as there. If I highlight it it gives me the option to black list it again.
Is there a Windows driver listed on the Troubleshooting tab? If yes, please remove it, blacklist NdisWrapper and reboot again.

_________________
Production: 32 bit, 3.14-0.bpo.1-686-pae. MX-14.2, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB DDR3, / and /home on Kingston SSD 120 GB, data on WesternDigital 1TB, Dell SP2309W monitor.


Wed Jul 27, 2011 9:45 am
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am
Posts: 1056
Location: West Central PA
Has thanked: 36 times
Have thanks: 33 times
Post # 280244
Post Re: Lost internet connection
joany wrote:
Dieselrider wrote:
This could be a hardware problem as it came on very suddenly.

... or an ISP outage. Mine was out for 36 hours last week due to a network "upgrade" that went awry. Have you ruled out an ISP outage or hardware problem by booting the Live CD?



I would love to blame that on them and my wife has had problems getting her email through them the last couple days. So, it might be something related to them. However, I am setting here on a laptop and connected to the internet through their modem wirelessly and my wife has been able to connect using the ethernet connection through the same hub that my mepis box is connected to. It could be a problem with them as it did happen very abruptly but, all indicators do not point the same way. big sigh! :mad:


Wed Jul 27, 2011 11:32 am
Profile WWW
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am
Posts: 1056
Location: West Central PA
Has thanked: 36 times
Have thanks: 33 times
Post # 280245
Post Re: Lost internet connection
Jerry3904 wrote:
Quote:
Ok, I blacklisted the ndiswrapper driver and it told me that module was blacklisted, then rebooted but when I go to mepis network manager that driver shows up again as there. If I highlight it it gives me the option to black list it again.
Is there a Windows driver listed on the Troubleshooting tab? If yes, please remove it, blacklist NdisWrapper and reboot again.


Ok, did that too and it sees the ethernet conection but doesn't connect. When I click on the ethernet icon on the task bar it says that there is 'no ip address.' Yet if I click on the edit connection tab the ip address shows up there.

In mepis network manager, if I run the diagnosis tab and enter the ip address into the box and push 'start' , it says 10 packets transmitted (listing them) and 10 received 0% packet loss but the thing just will not connect.


Wed Jul 27, 2011 11:47 am
Profile WWW
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 10566
Location: Geneva NY
Has thanked: 3141 times
Have thanks: 2004 times
Post # 280249
Post Re: Lost internet connection
OK. The other choice is to replace the r8169 driver with the r8168, since there are a number of posts that the latter is a much better driver for your chipset. Here are the links I found:

http://djlab.com/2010/10/fixing-rtl8111 ... an-ubuntu/
http://wiki.hetzner.de/index.php/Instal ... ork_driver

Is that something you would feel comfortable with?

_________________
Production: 32 bit, 3.14-0.bpo.1-686-pae. MX-14.2, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB DDR3, / and /home on Kingston SSD 120 GB, data on WesternDigital 1TB, Dell SP2309W monitor.


Wed Jul 27, 2011 12:31 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am
Posts: 1056
Location: West Central PA
Has thanked: 36 times
Have thanks: 33 times
Post # 280252
Post Re: Lost internet connection
Jerry3904 wrote:
OK. The other choice is to replace the r8169 driver with the r8168, since there are a number of posts that the latter is a much better driver for your chipset. Here are the links I found:

http://djlab.com/2010/10/fixing-rtl8111 ... an-ubuntu/
http://wiki.hetzner.de/index.php/Instal ... ork_driver

Is that something you would feel comfortable with?



The command input doesn't look too crazy but, how will my system connect to get the other driver? Do I download it onto the laptop and then burn to cd 1st?

I guess I am confused too that this was all working properly and just went fritz yesterday afternoon. Why would that driver work for the last couple months and then go fritz?


Wed Jul 27, 2011 12:56 pm
Profile WWW
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 10566
Location: Geneva NY
Has thanked: 3141 times
Have thanks: 2004 times
Post # 280253
Post Re: Lost internet connection
That's a good question. Backing up, did you already try connecting manually? As root:
Code:
dhclient eth0
Another simple effort: install ceni (my go-to app in difficult situations) and try it.

_________________
Production: 32 bit, 3.14-0.bpo.1-686-pae. MX-14.2, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB DDR3, / and /home on Kingston SSD 120 GB, data on WesternDigital 1TB, Dell SP2309W monitor.


Wed Jul 27, 2011 1:22 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am
Posts: 1056
Location: West Central PA
Has thanked: 36 times
Have thanks: 33 times
Post # 280255
Post Re: Lost internet connection
Jerry3904 wrote:
That's a good question. Backing up, did you already try connecting manually? As root:
Code:
dhclient eth0
Another simple effort: install ceni (my go-to app in difficult situations) and try it.

iwconfig eth0 brings up this outputetho no wireless extensions.


Can I get ceni without connecting?

Nope! Just tried through the synaptic and I cannot connect, gives a 'failed to fetch' message.


Wed Jul 27, 2011 1:50 pm
Profile WWW
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 10566
Location: Geneva NY
Has thanked: 3141 times
Have thanks: 2004 times
Post # 280257
Post Re: Lost internet connection
You can download ceni on another computer, then bring it on a stick using as root the attached script generated by Synaptic.


You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

_________________
Production: 32 bit, 3.14-0.bpo.1-686-pae. MX-14.2, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB DDR3, / and /home on Kingston SSD 120 GB, data on WesternDigital 1TB, Dell SP2309W monitor.


Wed Jul 27, 2011 2:08 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Tue Nov 27, 2007 6:57 am
Posts: 1056
Location: West Central PA
Has thanked: 36 times
Have thanks: 33 times
Post # 280259
Post Re: Lost internet connection
I need mepis 8.5 also?


Wed Jul 27, 2011 4:56 pm
Profile WWW
Forum Veteran
Forum Veteran
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 10566
Location: Geneva NY
Has thanked: 3141 times
Have thanks: 2004 times
Post # 280260
Post Re: Lost internet connection
No, I thought you had M11, which is what that version of ceni is for. What do you have?

_________________
Production: 32 bit, 3.14-0.bpo.1-686-pae. MX-14.2, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB DDR3, / and /home on Kingston SSD 120 GB, data on WesternDigital 1TB, Dell SP2309W monitor.


Wed Jul 27, 2011 5:04 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 76 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Next

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.