logout/login

Help for Mepis 11
Message
Author
User avatar
brux
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 290
Joined: Sun Jan 09, 2011 12:11 pm

logout/login

#1 Postby brux » Thu Mar 01, 2012 5:56 am

I almost never logout. But for those very few times I do, when I log back in the window decorations and desktop theme etc. are completely changed (everything is practically black and the icons are very small) basically unusable. But if I restart everthing is back to normal. Any ideas?
Ron
Mepis 11 - 64 bit KDE 4.7.4 Nvidia GeForce 9800GT
Vista

User avatar
lucky9
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 12373
Joined: Wed Jul 12, 2006 5:54 am

Re: logout/login

#2 Postby lucky9 » Thu Mar 01, 2012 9:42 am

You've messed up your settings in System Settings/Startup & Shutdown/Session Management
Set 'On Login' to Restore previous session. Then when you Logout and Login it should be as you remember things to be. You can also set this to a manually saved session or an empty session. But I think the one I gave you will be the correct one to fix your problem.
Yes, even I am dishonest. Not in many ways, but in some. Forty-one, I think it is.
--Mark Twain

User avatar
brux
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 290
Joined: Sun Jan 09, 2011 12:11 pm

Re: logout/login

#3 Postby brux » Thu Mar 01, 2012 11:33 am

lucky9 wrote:You've messed up your settings in System Settings/Startup & Shutdown/Session Management
Set 'On Login' to Restore previous session. Then when you Logout and Login it should be as you remember things to be. You can also set this to a manually saved session or an empty session. But I think the one I gave you will be the correct one to fix your problem.


Ok I checked. But Restore Previous Session was already activated. One thing...the first time I logout then back in it changes but if I again logout then back in it's still the unusable DE. I must reboot to get back my DE.
Ron
Mepis 11 - 64 bit KDE 4.7.4 Nvidia GeForce 9800GT
Vista

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15634
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: logout/login

#4 Postby Jerry3904 » Thu Mar 01, 2012 11:40 am

I see the same problem now and then, if I understand you correctly. What I do is logout, use the Menu pull-down over on the right to select Restart X (or whatever the exact words are), and then the login screen comes in normal as does the desktop itself.

Is that what you meant?
Production: 4.7.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
brux
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 290
Joined: Sun Jan 09, 2011 12:11 pm

Re: logout/login

#5 Postby brux » Thu Mar 01, 2012 12:18 pm

Jerry3904 wrote:I see the same problem now and then, if I understand you correctly. What I do is logout, use the Menu pull-down over on the right to select Restart X (or whatever the exact words are), and then the login screen comes in normal as does the desktop itself.

Is that what you meant?


Yea, that did it. Thanks
Ron
Mepis 11 - 64 bit KDE 4.7.4 Nvidia GeForce 9800GT
Vista

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15634
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: logout/login

#6 Postby Jerry3904 » Thu Mar 01, 2012 12:28 pm

Great! It would be even better if I knew what causes it...
Production: 4.7.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB


Return to “Mepis 11”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests