Just Because . ..

Here you can just talk about MEPIS or post interesting topics about what you have done in MEPIS that you want to share with others.
Message
Author
User avatar
lucky9
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 12272
Age: 70
Joined: Wed Jul 12, 2006 5:54 am

Re: Just Because . ..

#11 Postby lucky9 » Thu Jan 05, 2012 9:02 pm

My Acer had a recovery partition that generated two DVD recovery disks. I tested them and they worked. I then deleted that partition. It was an XP OS so nothing else was required. I gained two Primary Partitions and an Extended Partition that way.
Yes, even I am dishonest. Not in many ways, but in some. Forty-one, I think it is.
--Mark Twain

rokytnji

Re: Just Because . ..

#12 Postby rokytnji » Fri Jan 06, 2012 4:04 am

I bought a Compaq Black 15.6" CQ57-319qm for $199.00 from Walmart on Black Friday. Gave it to my Wife for Christmas.
She was so happy with it she gave me her Acer Aspire 5534 which is the 4gig ram model with theAMD Turion™ 64 X2 dual-core processor L510 (1 MB L2 cache, 1.60 without a webcam, but the compaq has one. Which was why she gave me the Acer. :happy: The Acer has more omph though than the compaq except for missing webcam.

I've already made the recovery DVDs and am waiting for the new AntiX release for that Baby for the internal Hardrive install. It has a Atheros wireless chip and I have already ran a AntiX 11 antix2usb persistent on it for testing purposes, I run a Racy 5.2.2 USB persistent on it also (it sees all 4 gig of ram). The new Antix release should fly on it and smxi should give me a pae kernel (I hope). No swap partition should be needed though I might give it a couple of gig.

The Compaq stays Windows 7 since the wife is a die hard Windows user.. :blindfold:

I won't know how to act after dealing with my small EEEPCs and My older IBM and other Laptops. :snail:
15" screen.,4gig of ram,64bit architecture,250 gig hardrive , . Boolya. :p

Code: Select all

# inxi -F
System:    Host: puppypc11428 Kernel: 3.0.7 i686 (32 bit)
           Desktop JWM sn-505 Distro: Racy Puppy Linux
Linux 3.0.7 [i686 arch]
Machine:   System: Acer (portable) product: Aspire 5534 version: V1.10 serial: LXPJV0200293721BAE1601
           Mobo: Acer model: Aspire 5534 version: V1.10 serial: LXPJV0200293721BAE1601
           Bios: Acer version: V1.10 date: 08/26/2009
CPU:       Dual core (AMD Athlon X2 L310,1197.160,512 KB,fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow extd_apicid pni cx16 lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch lbrv,2395.08,amd) (-MCP-) cache: unknown  flags: (-)
           Clock Speeds: 1: 1197.160 MHz 2: 1197.160 MHz
Graphics:  Card: ATI RS780M/RS780MN [Radeon HD 3200 Graphics]
           X.org: 1.11.0 drivers: ati,radeon (unloaded: vesa) tty size: 80x25 Advanced Data: N/A for root
Audio:     Card: ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: HDA Intel Sound: ALSA ver: 1.0.24
Network:   Card-1: Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) driver: ath9k
           IF: wlan0 state: up mac: <filtered>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller driver: r8169
           IF: eth0 state: down mac: <filtered>
Drives:    HDD Total Size: (254.1GB,-) () 1: /dev/sda TOSHIBA_MK2555GS 250.1GB
           2: /dev/sdb SanDisk_Cruzer 4.1GB
Partition:
Sensors:   Error: You do not have the sensors app installed.
Info:      Processes: 72 Uptime: 1:25 Memory: 244.4/3796.1MB Client: Shell inxi: 1.7.27

User avatar
Stevo
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 11029
Age: 57
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: Just Because . ..

#13 Postby Stevo » Fri Jan 06, 2012 8:10 pm

Yes, that's how mine came, too. From my notes:

sda1: ntfs, 199.00 MiB (“SYSTEM”)
sda2: ntfs, 213.72 GiB (no label)
sda3: ntfs, 18.86 GiB (“RECOVERY”)
sda4: fat32, 103.18 MiB (“HP_TOOLS”)


Or sda2 is a data-only partition--my Lenovo came that way. Deleting it made Win 7 use its system partition to store data (sda1). Then I shrunk sda1 and converted all the empty space to an extended partition for MEPIS install.
The optimist proclaims that we live in the best of all possible worlds, and the pessimist fears this is true.

James Branch Cabell

User avatar
uncle mark
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 5360
Age: 2015
Joined: Sat Nov 11, 2006 10:42 pm

Re: Just Because . ..

#14 Postby uncle mark » Fri Jan 06, 2012 8:13 pm

Stevo wrote:
Yes, that's how mine came, too. From my notes:

sda1: ntfs, 199.00 MiB (“SYSTEM”)
sda2: ntfs, 213.72 GiB (no label)
sda3: ntfs, 18.86 GiB (“RECOVERY”)
sda4: fat32, 103.18 MiB (“HP_TOOLS”)


Or sda2 is a data-only partition--my Lenovo came that way. Deleting it made Win 7 use its system partition to store data (sda1). Then I shrunk sda1 and converted all the empty space to an extended partition for MEPIS install.


Look again. sda1 is 199 MEGA, not Giga. Of course, this assumes good notes/good transcribing.
Desktop: Custom build Asus/AMD/nVidia -- MX-15 KDE, MEPIS 11
Laptop: Acer Aspire 5250 -- MX-15

User avatar
malspa
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1914
Age: 55
Joined: Thu Jul 13, 2006 7:21 am

Re: Just Because . ..

#15 Postby malspa » Fri Jan 06, 2012 8:38 pm

uncle mark wrote:Look again. sda1 is 199 MEGA, not Giga. Of course, this assumes good notes/good transcribing.


Found this posted by someone, from a Compaq Presario CQ61: http://img687.imageshack.us/img687/5246/partion.png

That's from a post here: http://www.computing.net/answers/hardwa ... 77320.html

That's similar to, but not the same as, what I saw on my CQ56.

User avatar
uncle mark
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 5360
Age: 2015
Joined: Sat Nov 11, 2006 10:42 pm

Re: Just Because . ..

#16 Postby uncle mark » Fri Jan 06, 2012 8:45 pm

malspa wrote:
uncle mark wrote:Look again. sda1 is 199 MEGA, not Giga. Of course, this assumes good notes/good transcribing.


Found this posted by someone, from a Compaq Presario CQ61: http://img687.imageshack.us/img687/5246/partion.png

That's from a post here: http://www.computing.net/answers/hardwa ... 77320.html

That's similar to, but not the same as, what I saw on my CQ56.


Yup. Missing the HP_Tools. Showing exactly what I described would look after blowing that part away, shrinking the C: drive, and creating an extended in the free space.
Desktop: Custom build Asus/AMD/nVidia -- MX-15 KDE, MEPIS 11
Laptop: Acer Aspire 5250 -- MX-15


Return to “Community Fun”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests