MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 253 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Next
MX-14 beta 1 
Author Message
Online
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 8685
Location: Geneva NY
Has thanked: 2327 times
Have thanks: 1526 times
Post # 327274
Post MX-14 beta 1
This thread is designated for feedback, questions and suggestions about the first beta of MX-14--now released. Please check the website for sources as they will be changing.

_________________
A Wiki only works when many eyes are on it.

32bit, 3.12-0.bpo.1-686-pae, MX-14, AMD Phenom 9650 Quad-Core, Dell SP2309W with integrated webcam, Nvidia GeForce 6150SE, 4 GB DDR2


Mon Jan 20, 2014 12:05 pm

Jerry3904 thanked by: Adrian
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 7:21 am
Posts: 1761
Location: albuquerque
Has thanked: 113 times
Have thanks: 138 times
Post # 327444
Post Re: MX-14 beta 1
Downloaded the first beta (MX-14_13.97_386-xfce.iso). Yay, I used Unetbootin in Debian Wheezy, worked fine. I'll try an installation later, but the live session is more important to me, so I'm checking that out now. Everything looks great so far except Midori opens to the "about:blank" page. No problems with my internet connection (wired), or with inserting another flash drive. This is a Compaq Presario CQ57 notebook:

Code:
$ inxi -bA
System:    Host: mx1 Kernel: 3.12-0.bpo.1-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.10.2 Distro: MX-14_13.97_386-xfce beta1 22 January 2014
Machine:   System: Hewlett-Packard product: Presario CQ57 Notebook PC version: 068B120003204910000620100
           Mobo: Hewlett-Packard model: 3577 version: 24.49 Bios: Hewlett-Packard version: F.47 date: 12/17/2011
CPU:       Dual core AMD E-300 APU with Radeon HD Graphics (-MCP-) clocked at 1300.00 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Wrestler [Radeon HD 6310]
           X.Org: 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD PALM GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI SBx00 Azalia (Intel HDA) driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: k3.12-0.bpo.1-686-pae
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller driver: r8169
           Card-2: Ralink RT5390 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe driver: rt2800pci
Drives:    HDD Total Size: 328.1GB (0.2% used)
Info:      Processes: 113 Uptime: 2 min Memory: 125.0/1622.5MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.16


Nice work, folks! Impressive first beta!


Wed Jan 22, 2014 12:11 pm
Profile
Online
Administrator
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm
Posts: 10235
Location: Rochester NY
Has thanked: 762 times
Have thanks: 1280 times
Post # 327445
Post Re: MX-14 beta 1
Install looks real good in a VM. Installed using existing partitions, no home save. Printer installation for my wireless printer was a snap using the native printer configuration utility. I get two sliders with the volume app. May be because of stereo? Laptop has four speakers. Everything else I tried, browser, minitube, synaptic, Thunar, terminal work as expected. For what it is worth inxi in the VM., (not much worth since it is a VM install)

Code:
System:    Host: mx1 Kernel: 3.12-0.bpo.1-686-pae i686 (32 bit)
           Desktop: Xfce 4.10.2 Distro: MX-14_13.97_386-xfce beta1 22 January 2014
Machine:   System: innotek product: VirtualBox version: 1.2
           Mobo: Oracle model: VirtualBox version: 1.2 Bios: innotek version: VirtualBox date: 12/01/2006
CPU:       Single core Intel Core i5-3337U CPU (-UP-) cache: 6144 KB flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3) clocked at 1794.971 MHz
Graphics:  Card: InnoTek Systemberatung VirtualBox Graphics Adapter
           X.Org: 1.12.4 drivers: (unloaded: fbdev,vesa) FAILED: vboxvideo Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 0x209) GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5
Audio:     Card: Intel 82801AA AC'97 Audio Controller driver: snd_intel8x0 Sound: ALSA ver: k3.12-0.bpo.1-686-pae
Network:   Card: Advanced Micro Devices [AMD] 79c970 [PCnet32 LANCE] driver: pcnet32
           IF: eth0 state: unknown speed: 100 Mbps duplex: full mac: 08:00:27:35:1d:28
Drives:    HDD Total Size: 22.1GB (-) 1: id: /dev/sda model: VBOX_HARDDISK size: 22.1GB
Partition: ID: / size: 19G used: 2.3G (14%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 2.17GB used: 0.00GB (0%) fs: swap
Sensors:   None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info:      Processes: 109 Uptime: 17 min Memory: 105.3/2024.2MB Client: Shell (bash) inxi: 1.9.16

I will now burn a CD and install to my desktop HD.

_________________
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help
Link to Wiki
Rich

Acer Laptop V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, nVidia GT720M/Intel integrated graphics
Mx-14 Symbiosis
Kubuntu 13.10, KDE 4.11.2


Wed Jan 22, 2014 12:26 pm
Profile
Online
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 8685
Location: Geneva NY
Has thanked: 2327 times
Have thanks: 1526 times
Post # 327446
Post Re: MX-14 beta 1
Quote:
Everything looks great so far except Midori opens to the "about:blank" page.
That was the preference of the Development Team, easy for user to change: Edit > Preferences

_________________
A Wiki only works when many eyes are on it.

32bit, 3.12-0.bpo.1-686-pae, MX-14, AMD Phenom 9650 Quad-Core, Dell SP2309W with integrated webcam, Nvidia GeForce 6150SE, 4 GB DDR2


Wed Jan 22, 2014 12:29 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Sat Jun 06, 2009 6:06 am
Posts: 1308
Location: Bristol, UK
Has thanked: 368 times
Have thanks: 260 times
Post # 327450
Post Re: MX-14 beta 1
Installed to netbook and to desktop from usb stick (isohybrid). Installation time 9 mins on netbook and 4 mins on desktop ( to 20GB ssd partition). Everything works smoothly on both.

Both installs are very snappy in use - the desktop install is like lightning.

I still have to test file sharing, printer installation and scanning.

A very polished beta.

Phil

_________________

Asus M4A88TD-V EVO/USB3, Phenom II X2 550 BE (now X3), 8GB.
120GB Corsair SSD, ITB Samsung HDD, MX-14 Symbiosis, Mepis 11.9.92-64.
Acer Aspire One 150, Atom N270, 120GB HDD, MX-14 / WinXP


Wed Jan 22, 2014 12:47 pm
Profile
MEPIS is cool!
MEPIS is cool!

Joined: Tue Jan 27, 2009 3:07 pm
Posts: 802
Location: Bracknell, UK
Has thanked: 207 times
Have thanks: 143 times
Post # 327452
Post Re: MX-14 beta 1
Box in sig:

Update manager does nothing. Launching from a terminal as root produces this:

Code:
chris@mx1:~
$ update-manager
[CRITICAL:UpdateManager.Application] Invalid implementation name MX-14
chris@mx1:~
$



After installing Clementine from the Meta-installer, and changing the preference from DeaDBeef to Clementine, MP3's don't play.
Using the Clementine dialogue to select a music folder does nothing.
There is no icon for Clementine in the Whisker Menu.


Using the mouse wheel when hovering over the speaker icon changes the volume OK, but results in two notifications.


DELL Latitude D610:

All as above, plus no wifi. System tray icon says 'Device not managed'. (Wifi worked on this machine with all alphas.)

Chris

_________________
Gigabyte Z77P-D3, Intel i3-3220, GeForce 8400 GS, 4GB PC3-12800.
DELL Latitude D630 laptop, 2GHz Core 2 Duo, 2GB PC2-5300.


Wed Jan 22, 2014 12:56 pm
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Thu Jul 13, 2006 7:21 am
Posts: 1761
Location: albuquerque
Has thanked: 113 times
Have thanks: 138 times
Post # 327453
Post Re: MX-14 beta 1
Jerry3904 wrote:
Quote:
Everything looks great so far except Midori opens to the "about:blank" page.
That was the preference of the Development Team, easy for user to change: Edit > Preferences

Okay, that's cool. Gonna keep it that way, or will there be a default home page in the future?


Wed Jan 22, 2014 12:59 pm
Profile
Online
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am
Posts: 8685
Location: Geneva NY
Has thanked: 2327 times
Have thanks: 1526 times
Post # 327454
Post Re: MX-14 beta 1
chrispop99 wrote:
Box in sig:

Update manager does nothing. Launching from a terminal as root produces this:

Code:
chris@mx1:~
$ update-manager
[CRITICAL:UpdateManager.Application] Invalid implementation name MX-14
chris@mx1:~
$



After installing Clementine from the Meta-installer, and changing the preference from DeaDBeef to Clementine, MP3's don't play.
Using the Clementine dialogue to select a music folder does nothing.
There is no icon for Clementine in the Whisker Menu.


Using the mouse wheel when hovering over the speaker icon changes the volume OK, but results in two notifications.


DELL Latitude D610:

All as above, plus no wifi. System tray icon says 'Device not managed'. (Wifi worked on this machine with all alphas.)

Chris
Can you please paste in the output of
Code:
inxi -F
We have not touched wifi, so doubt the problem is on our side (sorry). You did click on the little icon, right?

Also: Clementine icon not there at first, but is after I logged out and back in.

_________________
A Wiki only works when many eyes are on it.

32bit, 3.12-0.bpo.1-686-pae, MX-14, AMD Phenom 9650 Quad-Core, Dell SP2309W with integrated webcam, Nvidia GeForce 6150SE, 4 GB DDR2


Wed Jan 22, 2014 1:10 pm
Profile
MEPIS Enthusiast
MEPIS Enthusiast
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm
Posts: 6355
Has thanked: 345 times
Have thanks: 1954 times
Post # 327455
Post Re: MX-14 beta 1
chrispop99 wrote:
Box in sig:

Update manager does nothing. Launching from a terminal as root produces this:

Code:
chris@mx1:~
$ update-manager
[CRITICAL:UpdateManager.Application] Invalid implementation name MX-14
chris@mx1:~
$
...Chris

Renaming or deleting the /etc/lsb-release file will allow update-manager to start.

Instead of renaming/deleting, you can also edit it, change the first line to: DISTRIB_ID=Debian


Wed Jan 22, 2014 1:15 pm

kmathern thanked by: Jerry3904, lucky9
Profile
MEPIS Guide
MEPIS Guide
User avatar

Joined: Sat Jun 06, 2009 6:06 am
Posts: 1308
Location: Bristol, UK
Has thanked: 368 times
Have thanks: 260 times
Post # 327456
Post Re: MX-14 beta 1
Printer installation OK - the available drivers for my Samsung CLX-3305 gave mono printing, but a download driver gave full options.

Not so fortunate with the scanning function. Simple scan and gscan2pdf both gave 'no device found'.

Time to boot on the desktop - 11 secs from Grub.

_________________

Asus M4A88TD-V EVO/USB3, Phenom II X2 550 BE (now X3), 8GB.
120GB Corsair SSD, ITB Samsung HDD, MX-14 Symbiosis, Mepis 11.9.92-64.
Acer Aspire One 150, Atom N270, 120GB HDD, MX-14 / WinXP


Wed Jan 22, 2014 1:21 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 253 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 26  Next

Who is online

Users browsing this forum: anticapitalista, peregrine and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.