Mepis 8.5 CR - wine Thread

News about updates on package status for CR packages compiled for Mepis 8.5.
Message
Author
User avatar
Brooko
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3259
Age: 49
Joined: Sat Apr 21, 2007 11:59 pm

Mepis 8.5 CR - wine Thread

#1 Postby Brooko » Sun Jun 13, 2010 12:25 am

wine-1.2~rc3 - 32 and 64b - will soon be available in the 8.5 CR TEST repo (I just uploaded about 10 minutes ago). This is the third release candidate for the upcoming latest stable release.

I have already tested this on my own installs - and everything :crossfingers: works really well with no regressions I can see. I built this using Scott Ritchie's (he is the primary builder for the Ubuntu packages) source files - and it built both arches really well.

Debian appears to have ceased building these (so has Lamaresh) so it's nice to be able to provide the newer builds once more.

wine
Windows API implementation - standard suite. Wine is a free MS-Windows API implementation which lets you run Windows software on other operating systems. With Wine, you can install and run these applications just like you would in Windows.

Wine is still under active development. Not every program works yet, however there are already several million people using Wine to run their software.

Can I please have testers for both 32 and 64b - so I can migrate this package to 8.5 CR MAIN as soon as possible. TIA.

In case this package does not show as the preferred option in test, check this post, as it will assist use of the CR branches.
Desktop - Win 8-64 : Corsair 520HX, P5Q Pro, Q6600 G0 @ 3Ghz, 4Gb DDR2 1066, Asus GTX560 OC, 3xWD 500Gb Sata2, Asus CD/DVD, Logitech Wave Kb, G5, C300 Cam, Audio-gd NFB-12 + LD MKIV + GigaWorks T20.
Netbook - Ubuntu 12.04 64b, Asus 1015PED 2Gb Ram

User avatar
DBeckett
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3065
Joined: Sat May 16, 2009 3:59 pm

#2 Postby DBeckett » Sun Jun 13, 2010 4:10 pm

Brooko wrote:In case this package does not show as the preferred option in test, check this post, as it will assist use of the CR branches.


I absolutely can't get this to show up in Synaptic.
  • I edited /etc/apt/preferences as per the indicated post.
  • I thought maybe it was because I had 1.1.41 manually installed, so I removed it. Now the one that shows is 1.1.38, which I've installed now. It works.
  • I'm not seeing any 1.2 version.
What am I doing wrong?

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15051
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

#3 Postby Jerry3904 » Sun Jun 13, 2010 4:30 pm

It's not there yet
Production: 4.2.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
Brooko
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3259
Age: 49
Joined: Sat Apr 21, 2007 11:59 pm

#4 Postby Brooko » Sun Jun 13, 2010 5:18 pm

Can take up to a day to sync from the upload server to the CR servers. Should be there by tonight :crossfingers:
Desktop - Win 8-64 : Corsair 520HX, P5Q Pro, Q6600 G0 @ 3Ghz, 4Gb DDR2 1066, Asus GTX560 OC, 3xWD 500Gb Sata2, Asus CD/DVD, Logitech Wave Kb, G5, C300 Cam, Audio-gd NFB-12 + LD MKIV + GigaWorks T20.
Netbook - Ubuntu 12.04 64b, Asus 1015PED 2Gb Ram

User avatar
DBeckett
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3065
Joined: Sat May 16, 2009 3:59 pm

#5 Postby DBeckett » Sun Jun 13, 2010 5:36 pm

Brooko wrote:Can take up to a day to sync from the upload server to the CR servers. Should be there by tonight :crossfingers:

Silly me. Didn't know that, thanks.

User avatar
Brooko
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3259
Age: 49
Joined: Sat Apr 21, 2007 11:59 pm

#6 Postby Brooko » Sun Jun 13, 2010 5:43 pm

No .... thank you for being willing to TEST it for us. We really appreciate that.
Desktop - Win 8-64 : Corsair 520HX, P5Q Pro, Q6600 G0 @ 3Ghz, 4Gb DDR2 1066, Asus GTX560 OC, 3xWD 500Gb Sata2, Asus CD/DVD, Logitech Wave Kb, G5, C300 Cam, Audio-gd NFB-12 + LD MKIV + GigaWorks T20.
Netbook - Ubuntu 12.04 64b, Asus 1015PED 2Gb Ram

User avatar
irvcobb
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 176
Age: 61
Joined: Fri Jul 14, 2006 8:07 am

#7 Postby irvcobb » Sun Jun 13, 2010 10:30 pm

Installed and seems to be working OK here. Cursory looks at Irfanview, Elements 7, and Quicken 2004 all went fine. Thanks!

User avatar
DBeckett
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3065
Joined: Sat May 16, 2009 3:59 pm

#8 Postby DBeckett » Mon Jun 14, 2010 1:41 pm

Installed and tested with the few apps I use. Everything seems fine.

One small nit: The menu item "Browse C Drive" errors because of a bad path. I corrected the menu entry and it's fine now.

Good work.

User avatar
graak
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 206
Age: 42
Joined: Thu Mar 15, 2007 10:49 pm

Thank You

#9 Postby graak » Mon Jun 14, 2010 3:06 pm

Installed this and everything works.I had to install the .dbg files as the compatible ones are not available no big deal. Otherwise I hope we keep this updated till the final including the final or Lamarsh finnaly catches up. It works with some of the apps I tested and have preinstalled with an earlier build. Apps or games that did not work before still don't work with this newer build but I expected that. Mostly missing files, or .net errors and the like plus a few generic errors.

As I test more stuff in Wine, I will let you know if I find any bugs to note that are not listed in winhq. Otherwise, Thanks Brooko and Stevo and everyone else here. I know y'all are busy as all heck outside of Mepis, so I appreciate the hard work y'all do keeping us up to date with version of stuff till at least Mepis 10 is out and then some.
Famous last words. Socrates: "I drank what?"

User avatar
timkb4cq
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3370
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

#10 Postby timkb4cq » Mon Jun 14, 2010 3:44 pm

Installed it in 32 bit. It fixed one regression that has been around since 1.1.16 and otherwise ran as well as Warren's build.

However it didn't fix the Gecko issue I've had lately. I can install Gecko with winetricks but it won't load automatically with the initial winecfg or with wine iexplore http://winehq.org as earlier versions have. The Installing Gecko window comes up & just sits there doing nothing. Winetricks downloads it in 10 seconds so it's not the connection or that the file went missing.

But I doubt that's a problem with your build as Warren's build acts just the same...


Return to “Package Status - 8.5”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests