MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback here

Message
Author
User avatar
richb
Administrator
Posts: 12971
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback here

#1 Postby richb » Tue Feb 08, 2011 11:47 am

Please post bug reports and feedback here on the Mepis 11.0 Beta 2 release.
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
Jerry3904
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 15038
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#2 Postby Jerry3904 » Tue Feb 08, 2011 12:32 pm

GRUB: Is no auto-detect possible? If not, then what about making VESA the top entry, so people who have no clue what they should choose can still get a desktop? Whatever is made into the default GRUB entry has to work on most machines.
Production: 4.2.0-0.bpo.1-amd64, MX-15 RC1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, Kingston SSD 120 GB and WesternDigital 1TB
Testing: AAO 722: 3.16-0-4-686-pae. MX-15, AMD C-60 APU, 4 GB

User avatar
richb
Administrator
Posts: 12971
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#3 Postby richb » Tue Feb 08, 2011 12:37 pm

LiveDVD experience with the laptop listed in my sig;

Three boot options booted to a konsole login, no kdm screen
1. default
2 MEPIS Classic
3. nVidia

I am confident I can get to a desktop if I install using sgfxi. (I will not install on this laptop as it is my sid/KDE 4.5 install and I am happy with it).

The VESA boot option froze the system. Hard reset, power off required.

I will try the LiveDVD on my desktop test machine, and install it if I can. I am not hopeful as beta 1 acted identically on my laptop. Report will follow.

EDIT:

Dell Dimension 8100, P4, 1 GHz, 1 GIG ram, nVidia Geforce 6200:

All boot options result in a frozen system.
Last edited by richb on Tue Feb 08, 2011 1:44 pm, edited 2 times in total.
Reason: Added Edit
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
oldhoghead
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 173
Age: 66
Joined: Sat Sep 09, 2006 1:29 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#4 Postby oldhoghead » Tue Feb 08, 2011 1:12 pm

Laptop would only boot with
agp=off in boot line

1.default locked up
2. classic locked up
3. vesa froze immediately

sig has specs

cheers,
ohh
Laptop Dell Inspiron 700M 1gb Ram Graphics Intel 852GM/852GME/855GM PRO Wireless 2915ABG
Desktop Dell Dimension 8200 768mb Ram Nvida Geforce 2 MX/MX400 64mb

User avatar
richb
Administrator
Posts: 12971
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:17 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#5 Postby richb » Tue Feb 08, 2011 1:14 pm

oldhoghead wrote:Laptop would only boot with
agp=off in boot line

1.default locked up
2. classic locked up
3. vesa froze immediately

sig has specs

cheers,
ohh

Did it boot to a kdm login with agp=off?
Forum Rules
Guide - How to Ask for Help

Rich

Laptop: Acer V5-572G: Intel i5, 12 GIG mem, Intel graphics, SanDisk SSD, 256GB
Virtualbox: Win 7
Desktop: MX-15- 64, AMD A8 7600 FM2+ CPU R7 Graphics, fglrx driver, 16 GIG Mem. Samsung EVO SSD 250 GB

User avatar
oldhoghead
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 173
Age: 66
Joined: Sat Sep 09, 2006 1:29 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#6 Postby oldhoghead » Tue Feb 08, 2011 1:52 pm

Yes, booted normally and everything worked, previously would only boot with the acpi=off, but being a laptop, that causes all kinds of issues, shutdown, thermal, etc. From wikipedia
The Accelerated Graphics Port (often shortened to AGP) is a high-speed point-to-point channel for attaching a video card to a computer's motherboard, primarily to assist in the acceleration of 3D computer graphics.

So using agp=off really only affects the 3D graphics, which I don't use or need and is thus a much better way to boot this old laptop.

cheers,
ohh
Laptop Dell Inspiron 700M 1gb Ram Graphics Intel 852GM/852GME/855GM PRO Wireless 2915ABG
Desktop Dell Dimension 8200 768mb Ram Nvida Geforce 2 MX/MX400 64mb

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 8944
Age: 57
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#7 Postby kmathern » Tue Feb 08, 2011 2:20 pm

With my nvidia FX5200 video card and using the 'nv' driver, I have beta 2 booted and running using a fromiso boot.

It booted straight to the KDM login screen with no hang ups.

Unfortunately the kernel options/cheats I've used don't really correspond to any of the DVD's menu options.

My menu.lst stanza for the fromiso boot:

Code: Select all

title  SimplyMEPIS-DVD-TEST_10.9.90_32.iso at sdb8
root (hd1,7)
kernel /iso/Mepis-11.0/vmlinuz fromhd=UUID=018ce44d-bfe8-47c7-a9a9-68375bc1b725 fromiso=/iso/Mepis-11.0/SimplyMEPIS-DVD-TEST_10.9.90_32.iso vga=791 quiet drvr=nv res=1024x768 vsync=50-160 hsync=30-70 confx
initrd /iso/Mepis-11.0/initrd.gz
boot

chrispop99
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1426
Age: 69
Joined: Tue Jan 27, 2009 3:07 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#8 Postby chrispop99 » Tue Feb 08, 2011 2:22 pm

Tried:

Default_no_Xorg_preconfig - booted OK
Classic_MEPIS-Xorg_config - booted OK
NVIDIA-Xorg_config - failed to boot.

This is with hardware that failed to boot with B1, and is entirely consistent with expectations.

Usual quick, simple install; now time to play!

Chris
Test machines:
Gigabyte Z77P-D3, Intel i3-3220, GeForce 8400 GS, 4GB PC3-12800.
DELL Latitude D630 laptop, 2GHz Core 2 Duo, 2GB PC2-5300.
IBM Thinkpad T41 laptop, 1.6GHz Pentium M (Non-PAE), 1GB RAM, 30GB PATA SSD.

User avatar
kmathern
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 8944
Age: 57
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:26 pm

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#9 Postby kmathern » Tue Feb 08, 2011 2:37 pm

chrispop99 wrote:Tried:

Default_no_Xorg_preconfig - booted OK
Classic_MEPIS-Xorg_config - booted OK
NVIDIA-Xorg_config - failed to boot.

This is with hardware that failed to boot with B1, and is entirely consistent with expectations.

Usual quick, simple install; now time to play!

Chris

I would expect it to fail to boot with your FX5200 video card when using the 'NVIDIA Xorg config' option, because the pre-installed proprietary 'nvidia' driver is the 195.36.31 driver which is for more recent NVIDIA hardware.

The last nvidia driver that supports the FX5200 video card is the 173.14.xx series legacy driver.

User avatar
Eadwine Rose
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 4147
Age: 43
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MEPIS 10.9.90 beta #2 released - bug reports & feedback

#10 Postby Eadwine Rose » Tue Feb 08, 2011 3:15 pm

Default boot: booted to blank screen with first steady cursor up left top, after the dvd stopped whirring a blinking one.

Gave it the old solution of Beta1: tab key, type: space 1, enter
Root pass for maintenance
Startx, then logout
when back in prompt, type: exit

Then I get a login screen where I logged in as demo. All booted fully now. Still have to test things, but this works.
MX-15_x64 Fusion 24 Dec 2015 ext4 Xfce 4.12.2 * AMD Asus M4A785TD-V EVO AM3 * ASUS GeForce GT640-1GD5-L * AMD Processor Athlon II X4 635, sAM3 * HDA ATI SB (VT1708S Analog) * 2x4Gb DDR3 1600 Kingston * 22" Samsung SyncMaster P2250 * HP DeskJet F2280


Return to “Betas-RC's only”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests