AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...

Message
Author
User avatar
JBoman
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1461
Age: 58
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm

AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...

#1 Postby JBoman » Sat Apr 16, 2011 2:19 pm

I have AntiX-M8.5-486 installed on a HP Pavilion 7920 ... it's a Celeron 900mhz with 256k sdram. It has a D-Link DFE-530TX+ 10/100 PCI ethernet adapter that doesn't show up when I do a lspci and modprobe & ifup doesn't do anything either. If I boot Puppy 431 cd it shows and works but I cannot seem to get it to show or work in AntiX. On one attempt it showed in Ceni but would not configure but since then it doesn't show anywhere. Any ideas for resolve much appreciated. JBoman :confused:
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram MX-15 regular updates
"beware a frequent flirt with potential disaster"

User avatar
timkb4cq
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3367
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...

#2 Postby timkb4cq » Sat Apr 16, 2011 2:55 pm

I'd see what modules are loading with lsmod

That card should use the 8139too kernel module but the 8139cp module might be loading instead or in addition to the correct one.

If they are both loading, in a root terminal run:

Code: Select all

rmmod 8139too
rmmod 8139cp
modprobe 8139too
and see if you can start up the network then.

If you can, then you need to blacklist the 8139cp module.
MSI 970A-G43 MB, AMD FX-6300 (six core), 16GB RAM, GeForce 730, Samsung 850 EVO 250GB SSD, Seagate Barracuda XT 3TB

User avatar
JBoman
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 1461
Age: 58
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm

Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...

#3 Postby JBoman » Sat Apr 16, 2011 4:40 pm

Thanks; How do I blacklist it in the event that I need to?. :turtle:
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram MX-15 regular updates
"beware a frequent flirt with potential disaster"

User avatar
timkb4cq
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3367
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...

#4 Postby timkb4cq » Sat Apr 16, 2011 4:44 pm

You would add a line to /etc/modprobe.d/blacklist.conf that looks like this:

Code: Select all

blacklist 8139cp


If you look at that file, you'll see it's pretty self-explanatory.
MSI 970A-G43 MB, AMD FX-6300 (six core), 16GB RAM, GeForce 730, Samsung 850 EVO 250GB SSD, Seagate Barracuda XT 3TB


Return to “antiX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest