MEPIS Community Forum

A Linux operating system based on Debian Stable
View unanswered posts | View unsolved topics | View active topics |



Reply to topic  [ 4 posts ] 
AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?... 
Author Message
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm
Posts: 1456
Location: Flinthills of Kansas, USA
Has thanked: 254 times
Have thanks: 139 times
Post # 269764
Post AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...
I have AntiX-M8.5-486 installed on a HP Pavilion 7920 ... it's a Celeron 900mhz with 256k sdram. It has a D-Link DFE-530TX+ 10/100 PCI ethernet adapter that doesn't show up when I do a lspci and modprobe & ifup doesn't do anything either. If I boot Puppy 431 cd it shows and works but I cannot seem to get it to show or work in AntiX. On one attempt it showed in Ceni but would not configure but since then it doesn't show anywhere. Any ideas for resolve much appreciated. JBoman :confused:

_________________
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram M-11.9.92 kernel 3.10-3-amd64 kde 4.11.5 mixed/unstable
"beware a frequent flirt with potential disaster"


Sat Apr 16, 2011 2:19 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm
Posts: 2760
Location: Pinellas Park, FL
Has thanked: 99 times
Have thanks: 1689 times
Post # 269765
Post Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...
I'd see what modules are loading with lsmod

That card should use the 8139too kernel module but the 8139cp module might be loading instead or in addition to the correct one.

If they are both loading, in a root terminal run:
Code:
rmmod 8139too
rmmod 8139cp
modprobe 8139too
and see if you can start up the network then.

If you can, then you need to blacklist the 8139cp module.

_________________
XFX Nforce 750 (built in GeForce 8300), Athlon X2 5000
Lenovo G550 , Intel T4400 , Intel Mobile 4 graphics


Sat Apr 16, 2011 2:55 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:30 pm
Posts: 1456
Location: Flinthills of Kansas, USA
Has thanked: 254 times
Have thanks: 139 times
Post # 269785
Post Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...
Thanks; How do I blacklist it in the event that I need to?. :turtle:

_________________
http://patentabsurdity.com/
AMD 64x2 2.6GHz 4GB ram M-11.9.92 kernel 3.10-3-amd64 kde 4.11.5 mixed/unstable
"beware a frequent flirt with potential disaster"


Sat Apr 16, 2011 4:40 pm
Profile
Forum Guide
Forum Guide
User avatar

Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm
Posts: 2760
Location: Pinellas Park, FL
Has thanked: 99 times
Have thanks: 1689 times
Post # 269787
Post Re: AntiX-M8.5-486... D-Link eth0 adapter not seen?...
You would add a line to /etc/modprobe.d/blacklist.conf that looks like this:
Code:
blacklist 8139cp


If you look at that file, you'll see it's pretty self-explanatory.

_________________
XFX Nforce 750 (built in GeForce 8300), Athlon X2 5000
Lenovo G550 , Intel T4400 , Intel Mobile 4 graphics


Sat Apr 16, 2011 4:44 pm
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Reply to topic   [ 4 posts ] 

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

Protected by Anti-Spam ACP Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.