Konqueror issues

Help for Mepis 11
Message
Author
User avatar
mepisuser
Posts: 169
Joined: Wed Jul 29, 2009 4:51 am

Konqueror issues

#1 Postby mepisuser » Tue May 29, 2012 5:20 pm

Using M11 and having installed Konqueror, it suddenly started launching with "protocol not supported system".

I uninstalled all Konqueror listings with Synaptic and reinstalled with the problem remaining and also with the desktop icons having disappeared!

The KDE menu has Konqueror listed under Lost and Found?

User avatar
GoManutd
Forum Guide
Forum Guide
Posts: 2952
Joined: Mon Jun 30, 2008 8:06 pm

Re: Konqueror issues

#2 Postby GoManutd » Tue May 29, 2012 5:43 pm

need more info... have you installed any new software before this began? are you trying to connect to some sort of network resource? for instance, are you trying to connect to a shared drive via samba? sounds like you don't have the requisite software installed to handle a particular network action.

User avatar
timkb4cq
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3376
Joined: Wed Jul 12, 2006 4:05 pm

Re: Konqueror issues

#3 Postby timkb4cq » Tue May 29, 2012 6:09 pm

The odd thing is that Konqueror is installed by default - you shouldn't have had to install it.

Look in Synaptic for the version of Konqueror that's installed.
Stock MEPIS 11 comes with 4:4.5.3-0r1
The KDE 4.6.5 upgraded version is 4:4.6.5-1mcr110+1
The KDE 4.7.4 upgraded version is 4:4.7.4-1mcr115+1

If you have either of the two upgraded versions then you have enabled a repository designed to let you upgrade your KDE version. There are quides for using these to get a complete upgrade. Your symptoms sound to me like a partial upgrade has been done.
MSI 970A-G43 MB, AMD FX-6300 (six core), 16GB RAM, GeForce 730, Samsung 850 EVO 250GB SSD, Seagate Barracuda XT 3TB

User avatar
mepisuser
Posts: 169
Joined: Wed Jul 29, 2009 4:51 am

Re: Konqueror issues

#4 Postby mepisuser » Wed May 30, 2012 3:18 pm

I've checked , I have 4:4.5.3 Konqueror.

The strange thing is I have my Desktop directory with all folders and shortcuts but they don't actually show on screen.

I've obviously deleted a support package or two by accident - any suggestions which they may be?

User avatar
Utopia
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3592
Joined: Sun Apr 29, 2007 11:53 am

Re: Konqueror issues

#5 Postby Utopia » Wed May 30, 2012 4:06 pm

The strange thing is I have my Desktop directory with all folders and shortcuts but they don't actually show on screen.
Click on the cashew in the top right corner. There you will find the settings for the folder view. Show the desktop folder is the alternative to pick if it's invisible.
I have my Kde4 set to the Swedish language and my translations are not always accurate. But I hope you can figure it out.
Henry

User avatar
mepisuser
Posts: 169
Joined: Wed Jul 29, 2009 4:51 am

Re: Konqueror issues

#6 Postby mepisuser » Thu May 31, 2012 10:07 am

I don't appear to have any control for Show Desktop Folder.

User avatar
Utopia
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3592
Joined: Sun Apr 29, 2007 11:53 am

Re: Konqueror issues

#7 Postby Utopia » Thu May 31, 2012 10:21 am

This is what it looks like.
Henry
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
lucky9
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 12333
Age: 70
Joined: Wed Jul 12, 2006 5:54 am

Re: Konqueror issues

#8 Postby lucky9 » Thu May 31, 2012 11:03 am

Cashew/Folder View Settings/Location/Show the Desktop folder
Yes, even I am dishonest. Not in many ways, but in some. Forty-one, I think it is.
--Mark Twain

User avatar
mepisuser
Posts: 169
Joined: Wed Jul 29, 2009 4:51 am

Re: Konqueror issues

#9 Postby mepisuser » Thu May 31, 2012 12:37 pm

The only settings I have for Desktop are Wallpaper, Activity and Mouse Actions.

User avatar
Utopia
Forum Veteran
Forum Veteran
Posts: 3592
Joined: Sun Apr 29, 2007 11:53 am

Re: Konqueror issues

#10 Postby Utopia » Thu May 31, 2012 1:05 pm

Take a look in the System Settings for the plasma workspace. There is an option to disable or enable the graphical components for the desktop.
Henry
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.


Return to “Mepis 11”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest